Hotelli Waltikan oheispalvelut

Menossa Wanaja festareille?

varaa-majoitus

 

Nähtävää ja tehtävää lähiympäristössä

Valkeakoski. Veden äärellä Valkeakoskella voit tutustua monipuoliseen kaupunkiin, jossa kaikki on lähellä – luonto, kulttuuri, vesi ja palvelut. Rakastu siltojen kaupunkiin. Kierrä keskustassa todella kaunis Riippusiltojen lenkki!

Myllysaaressa aivan keskustassa sijaitsee Myllysaaren museo, joka kertoo Valkeakosken ja Sääksmäen seudun historiasta sekä Suomen jalkapallomuseo. Myllysaaren museossa sijaitsee maailmankin mittakaavassa harvinainen, aito gondoli.

Visavuori ja Kari-paviljonki (Visavuorentie 80) Kuvanveistäjä Emil Wikströmin ateljee- ja kotimuseo sekä Kari-paviljonki, jossa on esillä vaihtuvia näyttelyjä sekä Kari Suomalaisen töitä.

Kauppilanmäen museoalue esittelee paperitehtaan työläisten oloja v. 1870-1920. Päivölän kansanopistossa on nähtävillä Mannerheim-kokoelma.

Rapolan Linnavuori on pakanuudenajan puolustus- ja pakolinna, jossa järjestetään opastettuja kävelyreittejä. Rapola on Suomen merkittävimpiä muinaismuistoalueita ja linnavuori on Suomen suurin muinaislinna kaikkiaan noin sadasta muinaislinnasta. Linnan rinteellä sijaitsee Rapolan kartano, jossa presidentti Pehr Evind Svinhufvud on syntynyt. Alueella sijaitsee myös Sääksmäen kirkko. Läheisessä Ritvalan kylässä vietetään yhä helluntaisin helkajuhlia. Se on Suomen vanhin perinnejuhla.

Apian Seikkailupuistossa järjestetään mm. kesäteatterinäytöksiä ja konsertteja. Puisto on avoinna ympäri vuoden. Lapsille löytyy myös kotieläinpiha, liikennepuisto ja kymmeniä pallokenttiä sekä useita uimarantoja. Suomen kesäteatteri sijaitsee Suomen kauneimmaksi kehutussa Apianniemen kesäteatterissa. Vuonna 2016 kesäteatterissa kävi noin 32 000 katsojaa.

Valkeakosken kaupunginteatteri on erinomaisen vireä ja panostaa paikalliseen näyttämötaiteeseen.

Valkeakoski tunnetaan myös erittäin runsaan mahdollisuuden liikuntaan ja kuntoiluun. Uutena lisänä Korkeakankaalla avattiin kesällä 2016 uusi 18-väyläinen AA1-tason metsärata.